fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Lufthansa Technik tekent onderhoudscontract voor A340 SLM

De A340-300 van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM wordt de komende vier jaar onderhouden door Lulfthansa Technik. Dit schrijft MRO Network.

Lufthansa zal SLM op Schiphol voorzien van eventuele reserveonderdelen voor de Airbus. Het groot onderhoud aan het toestel vindt plaats in Brussel en Frankfurt, waar LH Technik onderhoudsfaciliteiten heeft. “Het support dat we krijgen van Lufthansa Technik biedt ons de mogelijkheid om optimaal te focussen op een hoge frequentie van vluchten. Dat vereist betrouwbare vliegtuigen”, aldus Louis Voigt, CEO van SLM.

De A340 waar Surinam op dit moment mee vliegt, wordt geleaset van Airbus. Het toestel is 17 jaar oud en vloog eerder voor China Southern Airlines en Air China. Het toestel vliegt vijf keer per week heen en weer tussen Paramaribo en Schiphol.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button