fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenVliegvelden

Meer passagiers voor Nederlandse luchthavens in laatste kwartaal 2015

De Nederlandse luchthavens hebben in het laatste kwartaal van 2015 ruim zeven procent meer passagiers verwerkt dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het CBS, meldt NU.nl.

Tussen oktober en december reisden in totaal 15,3 miljoen passagiers via de luchthavens. Het leeuwendeel daarvan vloog via Schiphol: 13,9 miljoen passagiers. Dit betekende een stijging van 7,5 procent. Ook via Eindhoven Airport reisden veel meer passagiers; daar kwam de toename uit op tien procent. De luchthaven verwerkte in 2015 in totaal 4,3 miljoen passagiers.

In Maastricht ging het aantal passagiers met 17,1 procent fors onderuit. Vanaf de luchthaven werden minder passagiersvluchten aangeboden dan een jaar eerder. Ook in Rotterdam en Groningen daalde het aantal passagiers. Rotterdam zag 4,1 procent minder passagiers, Groningen 5,2 procent. Beide luchthavens verwerkten over het hele jaar gezien wel meer passagiers.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button