fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol vreest zomerdrukte door tekort aan marechaussees

Schiphol is bang dat het tekort aan marechaussees in de vakanties gaat leiden tot extreme drukte. Dit schrijft De Telegraaf.

De marechaussee heeft op Schiphol minder personeel beschikbaar om de paspoortcontrole te bemannen. Het paasweekend zorgde al voor drukte op de luchthaven, volgens De Telegraaf vreest Schiphol op basis daarvan dat de zomerperiode nog extremer wordt.

De Koninklijke Marechaussee kampt met een personeelstekort op Schiphol. Door de terreurdreiging en de komst van meer vluchtelingen naar Nederland is de bezetting krapper geworden dan die al was. Jos Nijhuis, CEO van Schiphol wil dat de politiek financiële maatregelen neemt voor de meivakantie en de zomerdrukte. Het ministerie van Veiligheid laat aan De Telegraaf weten dat er overlegd wordt over een oplossing.

De Telegraaf stelt dat reizigers worden opgeroepen om eerder naar Schiphol te komen om zo te anticiperen op eventuele drukte. Een woordvoerder van Schiphol ontkent tegenover NU.nl dat deze oproep gedaan is.

Ook KLM ontkent in een statement dat de maatschappij reizigers oproept om eerder te komen. Wel maakt de carrier zich zorgen over de capaciteit van de marechaussee bij de grenscontrole. “We raden onze passagiers aan rekening te houden met de drukte in verband met verscherpte controles”, stelt de maatschappij.

 

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button