fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Twee doden bij crash Jeep tegen straaljager

Twee mensen zijn donderdag met een Jeep tegen een F/A-18E gevechtsvliegtuig gecrasht. Dit gebeurde tijdens een achtervolging op een marinebasis waar de twee probeerden te ontsnappen aan de politie. Volgens de Navy Times zijn beiden omgekomen.

Op een snelweg in California, vlakbij Fresno merkte de Highway Patrol een SUV op die op de vluchtstrook stond. Om een onbekende reden reed de Jeep op hoge snelheid weg na een schrikreactie. Hierop ontstond een achtervolging waarbij ook een helikopter werd ingezet. De Jeep reed als spookrijder en wist later de toegangspoort van Lemoore Naval Air Station te passeren.

Volgens berichten heeft de SUV daarna een FA-18E Super Hornet geraakt, waarbij de vrouwelijke passagier ter plekke overleed. De mannelijke bestuurder raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. De inzittenden waren niet aangesloten bij de basis en men gaat er niet vanuit dat de bewakers iets met het ongeval hebben te maken. Wel heeft men aangegeven dat er aan wordt gewerkt om de beveiliging van de basis te verbeteren.

“Ondanks de procedures die gelden is er iets mis gegaan. We hebben een tragisch incident gehad en we hebben schade geleden. We gaan onderzoeken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.” aldus Monty Ashliman, commandant op de marinebasis.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button