fbpx
IncidentenOnderwerpen

Vueling A320 naast baan op Bilbao

Woensdag heeft een A320 van Vueling tijdens de landing op Bilbao landingslichten geraakt en is vervolgens deels naast de baan terecht gekomen. Dat meldt de Spaanse krant El Correo.

De eerste vlucht van de dag van Vueling met herkomst Barcelona had 109 mensen aan boord toen het op Bilbao wilde landen. Ten tijde van de landing stond er een harde wind met windstoten tot 100 km/u. Bij de eerste landingspoging moest een go-around worden gemaakt.

Nadat het toestel bij de tweede poging een lamp raakte kwam het met één wiel naast de baan terecht volgens de beheerder van de Spaanse vliegvelden, AENA. Vueling zelf benadrukt dat het toestel niet van de baan geschoten is.

Het protocol van het vliegveld schrijft voor dat de brandweer en ander hulpdiensten uitrukken, nu gebeurde dit ook. Het toestel kon echter zelf naar de terminal taxiën, waar de passagiers op de gebruikelijke manier uit konden stappen.

Voor de 140 passagiers die de terugvlucht met hetzelfde toestel zouden vliegen werd een ander vliegtuig gecharterd.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button