fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

‘Campagne nodig om droneverbod Schiphol bekend te maken’

Er moet een uitgebreide campagne komen om het vliegverbod van drones rond Schiphol bekend te maken bij het grote publiek. Dat zegt Steven Verhagen van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) zondag tegen de Telegraaf.

“Een grootscheepse campagne van de overheid zou het publiek in ieder geval kunnen wijzen op de gevaren. Tot nu toe hebben wij daar weinig van vernomen, ” stelt de voorzitter van de VNV in de krant. “Als een drone door mijn cockpit komt, is het al te laat voor handhaving.”

De uitspraken van de VNV volgen op de bijna-ongelukken met drones afgelopen vrijdag. Zeker drie piloten maakten melding van een bijna-botsing met een drone tijdens het landen op Schiphol. Twee toestellen van KLM Cityhopper en een Airbus A319 van EasyJet vlogen op zo’n 300 meter hoogte op weg naar de Zwanenburgbaan, toen zij alle drie melding maakten van een drone.

De piloten roepen al langer om een strengere handhaving en een bewustwordingscampagne. De politiek begint zich nu ook te roeren. Tweede Kamerlid Van Helvert (CDA) pleitte zaterdag voor een striktere handhaving in combinatie met een campagne.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button