fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Alaska Airlines neemt Virgin America over

Alaska Airlines neemt Virgin America over. Dit heeft de carrier uit Seattle laten weten. Volgens Skift.com betaalt Alaska 57 dollar per aandeel. In totaal is met de deal 2,6 miljard dollar gemoeid.

De geruchten dat Alaska de beste papieren zou hebben, deden in het weekend al de ronde, nadat vorige week duidelijk werd dat Virgin in gesprek was met potentiële overnamekandidaten.
Met de koop wordt Alaska Airlines de vijfde maatschappij van de VS. Het wisselt daarmee stuivertje met JetBlue, die nu vijfde is. JetBlue zat ook op het vinkentouw om Virgin over te nemen.

Alaska is een maatschappij met een lage kostenbasis, maar biedt passagiers wat meer service dan andere LCC’s. Het bedrijf uit Seattle maakt al jaren winst en hoefde een aantal jaar geleden niet
door de overheid gered te worden, terwijl veel andere maatschappijen wel voordelen kregen om niet ten onder te gaan.

Waarschijnlijk gaat Virgin op in Alaska Airlines, waarbij Alaska-CEO Brad Tilden aan het hoofd van de maatschappij blijft staan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button