AirlinesNieuwsOnderwerp

Alaska Airlines neemt Virgin America over

Alaska Airlines neemt Virgin America over. Dit heeft de carrier uit Seattle laten weten. Volgens Skift.com betaalt Alaska 57 dollar per aandeel. In totaal is met de deal 2,6 miljard dollar gemoeid.

De geruchten dat Alaska de beste papieren zou hebben, deden in het weekend al de ronde, nadat vorige week duidelijk werd dat Virgin in gesprek was met potentiële overnamekandidaten.
Met de koop wordt Alaska Airlines de vijfde maatschappij van de VS. Het wisselt daarmee stuivertje met JetBlue, die nu vijfde is. JetBlue zat ook op het vinkentouw om Virgin over te nemen.

Alaska is een maatschappij met een lage kostenbasis, maar biedt passagiers wat meer service dan andere LCC’s. Het bedrijf uit Seattle maakt al jaren winst en hoefde een aantal jaar geleden niet
door de overheid gered te worden, terwijl veel andere maatschappijen wel voordelen kregen om niet ten onder te gaan.

Waarschijnlijk gaat Virgin op in Alaska Airlines, waarbij Alaska-CEO Brad Tilden aan het hoofd van de maatschappij blijft staan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/