AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

KLM test wi-fi aan boord van 737’s

KLM voert sinds begin maart tests uit met wi-fi aan boord van een Boeing 737. De test wordt uitgevoerd op vluchten naar Istanbul en Madrid.

Passagiers aan boord kunnen met hun eigen telefoon, tablet of laptop verbinding maken met het wi-fi netwerk van KLM. Daarmee hebben ze toegang tot’KLM in the Cloud’, waar onder andere vluchtinformatie en kranten te vinden zijn. Ook is het mogelijk om met reizigers op andere stoelen te chatten. Er is geen internetverbinding buiten het toestel.

Het netwerk wordt mogelijk gemaakt door de installatie van een AirFi-kastje aan boord van het toestel. “Met deze pilot komt er content aan boord, maar hoeven we het toestel niet aan te passen. De eerste resultaten laten zien dat onze klanten er interesse in hebben”, aldus Joost Blom, projectmanager inflight-innovatie bij KLM.

KLM biedt op dit moment geen inflight-entertainment in de narrow-body vloot. “Het toevoegen van een vorm van entertainment vergroot ons aanbod op de Europese routes. Onze reizigers brengen hun eigen device al mee. Die gebruiken ze tijdens de vlucht”, stelt Blom. De proef loopt tot begin juli.

De AirFi is een Nederlandse uitvinding en biedt vooraf geselecteerde content aan. Volgens Job Heimerikx, CEO van AirFi, is de het kastje niet alleen geschikt voor low-cost carriers of vakantiemaatschappijen. “Iedere maatschappij heeft profijt van meer entertainment en van betere digitale diensten”, stelt hij. TUI gebruikt de kastjes al sinds vorig jaar.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button