AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerp

Surinaamse media: “faillissement dreigt voor SLM”

Personeelsleden van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM maken zich grote zorgen over het voortbestaan van de maatschappij. “Het schip zinkt”, zeggen ze in een interview met de Surinaamse nieuwswebsite GFC Nieuws.

De personeelsleden, die door de website niet bij naam genoemd worden, maken zich zorgen over de financiële positie bij de maatschappij. Die is al jaren zorgelijk. Een piloot maakt zich met name zorgen over de route naar Amsterdam, waarop SLM moet concurreren met KLM. De bezettingsgraad op die vluchten loopt terug, waarmee ook de inkomsten verder afnemen. Aan de veiligheid ligt het volgens de werknemers niet, maar de marketing van de maatschappij faalt, zeggen ze tegen de website.

Focus
“Niemand komt bij elkaar om de situatie te bespreken en om na te gaan hoe wij eruit kunnen komen. De focus is slechts op wie de positie van directeur zal invullen”, stellen de werknemers. De directie werd eind december weggestuurd door de Surinaamse regering, na een aantal “blunders”. De spreekwoordelijke druppel was aankoop van de nieuwe A340-300.

Financiële positie
SLM draait al jaren verlies. De Surinaamse regering wil de maatschappij, die nu nog staatseigendom is, binnen een paar jaar privatiseren en van de hand doen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close