KLMNieuwsNL nieuwsOnderwerp

AF-KL-baas De Juniac voorgedragen als nieuwe topman IATA

De topman van Air France-KLM, Alexandre de Juniac is voorgedragen als nieuwe president van IATA, de internationale luchtvaartorganisatie. Zittend topman Tony Tyler neemt in augustus afscheid.

De benoeming van De Juniac moet officieel nog worden goedgekeurd, maar de Fransman heeft binnen Air France-KLM al wel aangegeven de nieuwe uitdaging aan te gaan, meldt het bedrijf in een persbericht. Het bestuur van IATA heeft hem ook unaniem voorgedragen als opvolger van Tyler.

Dat De Juniac opstapt bij Air France – KLM komt als een verrassing. In mei 2015 werd hij nog herbenoemd voor een periode van vier jaar als topman. Wie hem opvolgt is nog niet duidelijk.

Mogelijke opvolger
De Franse krant La Tribune speculeert er al wel op dat dit Air France topman Fréderic Cagey kan zijn. De leiding blijft dan sinds de fusie in 2004 in Franse handen. Een keuze voor Pieter Elbers als hoogste baas, noemt de Franse krant “te gecompliceerd”, omdat dit voor het Franse kamp lastig te verteren is.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close