fbpx
BestellingenGeneral aviationNieuwsOnderwerpen

Chinese firma koopt 350 Tsjechische vliegtuigen

De Tsjechische vliegtuigbouwer Evektor Group kan de komende jaren flink aan de bak in China. Het Chinese Grand Dragon International Holdings wil in totaal 350 toestellen van de bouwer kopen.

Volgens de China Aviation Daily gaat het om driehonderd EV-55 Outback turboprops en vijftig Sportstar SL’s. De deal zou ongeveer 900 miljoen dollar (790 miljoen euro of 21 miljard Tsjechische kroon) waard zijn. In december 2015 werd duidelijk dat er al een voorlopig akkoord bereikt was. Dit werd deze week bekrachtigd bij het bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Praag.

Grand Dragon International koopt de EV-55’s voor een firma die transportinfrastructuur ontwikkelt. De toestellen moeten vracht en passagiers gaan vervoeren en zo general aviation in China verder helpen. De Outback heeft een vliegbereik van ruim 700 kilometer. De Sportstar’s worden vooral gekocht voor vliegclubs.

Na de levering zal Evektor in China waarschijnlijk een supportcentrum opzetten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button