fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpen

Rechter Oostenrijk: vliegtuig mag aan ketting na vertraging

Er mag beslag gelegd worden op vliegtuigen als maatschappijen reizigers niet compenseren bij een vertraagde vlucht. Dit oordeelde een Oostenrijkse rechter in een zaak van een passagier tegen Thomas Cook Airlines, meldt NBC News.

Een Duitse vakantieganger liet Thomas Cook voor de rechter dagen omdat de maatschappij niet over de brug kwam met een schadevergoeding van ongeveer zeshonderd euro. De vrouw liep bij een vakantie in 2012 22 uur vertraging op omdat haar toestel door een technisch mankement niet kon vertrekken vanuit Wenen.

Beslag
Een rechter in Salzburg vonniste vrijdag dat er beslag gelegd mocht worden op een vliegtuig van Thomas Cook Airlines, tenzij de schadevergoeding betaald zou worden. De melding kwam binnen bij de Duitse maatschappij Condor, een zustermaatschappij van Thomas Cook. “We hebben meteen betaald. Het spijt ons verschrikkelijk dat het zolang heeft moeten duren”, liet een woordvoerder van Condor weten aan NBC News.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button