fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

De Juniac: “Air France – KLM moet weer groot worden om overeind te blijven”

Air France – KLM moet weer bij de top van de luchtvaartwereld komen om achteruitgang te voorkomen. Dit stelt vertrekkend CEO Alexandre de Juniac vandaag in een radio-interview.

De Juniac maakte gisteren aan het eind van de middag zijn verrassende vertrek bekend. Hij is voorgedragen als nieuwe topman van IATA. Volgens de Fransman heeft hij bij AF-KL zijn doelen bereikt, schrijft Reuters. De Juniac is sinds 2013 de hoogste baas bij Air France – KLM. Tussen 2011 en 2013 was hij CEO bij Air France.

“Toen ik hier kwam waren er zware verliezen en werd de maatschappij verstikt door de schulden. We waren de weg kwijt met ons product”, zei de CEO tegen radiostation RTL. De Juniac stelt twee jaar later tevreden vast dat het bedrijf over 2015 voor het eerst in 11 jaar een bescheiden winst boekte. De productlijn die nu aangeboden wordt omschrijft de Fransman als “één van de beste ter wereld.”

Reuzen
Voor De Juniac’s opvolger ligt er “een enorme hoeveelheid” aan werk, voorspelt de zittend topman. “In een race die geleid wordt door reuzen, moet je bij die reuzen zitten. Anders ga je achteruit”, stelt De Juniac. Air France is volgens hem nog niet terug waar de maatschappij moet zijn; bij de top drie of vier van de wereld.

Binnen Air France is nog steeds geen akkoord bereikt over een grootscheeps bezuinigingsplan. Dat is nodig om de maatschappij weer concurrerend te kunnen maken.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button