AirlinesNieuwsOnderwerp

Iran: “Saudisch luchtruim niet nodig voor maatschappijen”

Iraanse maatschappijen hebben het luchtruim van Saudi-Arabië niet nodig om hun vluchten uit te voeren. Dit stelt het hoofd van de Iraanse luchtvaartautoriteit nadat Saudi-Arabië haar luchtruim eerder deze week sloot voor Iraanse maatschappijen.

De Saudische luchtvaartautoriteiten verboden maandag de Iraanse maatschappij Mahan Air om nog vluchten over Saudisch grondgebied uit te voeren. De maatschappij zou diverse veiligheidsregels hebben overtreden.

Het hoofd van de Iraanse luchtvaartautoriteit is niet onder de indruk van het Saudische verbod, stelt de Iraanse website PressTV. Volgens Ebrahim Moradi voeren Iraanse carriers geen vluchten uit door het Saudische luchtruim. De Saudische autoriteiten schorsten Mahan Air “voor de veiligheid van passagiers en om hun leven te behouden”, meldt Reuters.

Relatie
De relatie tussen Iran en Saudi-Arabië is bekoeld nadat Iraniërs in januari de Saudische ambassade in Teheran bestormden. Dit deden zij na de executie van een geestelijke in Saudi-Arabië. Hoewel er weinig handel is tussen beide landen, is Saudi-Arabië een belangrijk land voor moslims. Jaarlijks reizen tienduizenden Iraniërs naar het land.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close