fbpx
FinancieelNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Ook luchthaven Sharjah heft extra passagiersbelasting

In navolging van de luchthavens van Dubai gaat ook de Sharjah (Verenigde Arabische Emiraten) extra belasting heffen voor passagiers. De “airport facilities fee” werd dinsdag goedgekeurd door de sultan, meldt Gulfnews.

De belasting bedraagt net als in Dubai 35 Dirham, ongeveer 8,40 euro. Het bedrag wordt uitgegeven aan faciliteiten op de luchthaven. Wanneer de nieuwe belasting ingaat, is volgens staatspersbureau WAM niet duidelijk.

De belasting geldt voor de meeste reizigers die de luchthaven verlaten. Passagiers die op hetzelfde vluchtnummer reizen en een tussenstop maken hoeven niets extra’s te betalen. Ook kinderen jonger dan twee jaar en personeel van luchtvaartmaatschappijen hoeven niet te betalen.

Hoe de luchthaven de belasting gaat berekenen, is nog niet duidelijk. In Dubai zit het extra bedrag verwerkt in de ticketprijzen die maatschappijen rekenen.

Sjarjah Airport is na Dubai International en Abu Dhabi de derde luchthaven van de Verenigde Arabische Emiraten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button