fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

TAP launch-customer A330neo en ‘Airspace by Airbus’-cabine

De Portugese carrier TAP Portugal wordt de launch-customer van A330neo en daarmee ook de eerste gebruiker van de nieuwe ‘Airspace by Airbus’ cabine. Dit heeft de vliegtuigbouwer laten weten op een interieurbeurs in Hamburg.

TAP heeft bij Airbus 14 A330-900neo’s besteld. De vliegtuigbouwer presenteerde in maart een nieuw interieur, maar weigerde toen bekend te maken wie de eerste gebruiker zou worden. TAP is ook de launch-customer voor de A330neo.

De Airspace by Airbus cabine kenmerkt zich onder andere door bredere stoelen, LED verlichting in het plafond, grotere overheadbins voor bagage en een nieuw inflight entertainment systeem. De led-verlichting aan boord heeft volgens Airbus 16,7 miljoen mogelijke kleurvarianten.

“We zijn enorm trots dat we de eerste maatschappij zijn. Onze passagiers en flightcrews kijken er enorm naar uit om dit nieuwe design te mogen ervaren”, zegt Trey Urbahn, chief commercial officer bij TAP. De Portugese carrier laat de A330’s uitrusten met 304 stoelen, in drie klassen.

 

 

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button