fbpx
NieuwsOnderwerpenVliegvelden

Dublin wil extra landingsbaan aanleggen na passagiersrecord

De luchthaven van Dublin wil een tweede landingsbaan aanleggen, nadat vorig jaar een passagiersrecord werd gebroken. Dit meldt Reuters.

Dublin verwerkte in 2015 25 miljoen passagiers. Dat betekende een toename van vijftien procent ten opzichte van een jaar eerder. Om verder te kunnen groeien wordt nu een nieuwe landingsbaan gepland.

De aanleg van de tweede baan werd in 2007 al onderzocht en goedgekeurd. Doordat de financiële crisis toesloeg, kon het plan weer de ijskast in zonder dat er een meter baan was aangelegd. Nu de economie er weer bovenop is, wordt het plan nieuw leven ingeblazen.

De baan, met een lengte van drie kilometer moet ongeveer 320 miljoen euro kosten. Volgens de luchthaven moet de aanleg in 2020 klaar zijn. De baan komt evenwijdig aan de bestaande runway te liggen.

Hub
Volgens Reuters wordt de uitbreiding van de luchthaven door IAG waarschijnlijk aangegrepen om van Dublin een hub te maken. Op de luchthaven kunnen reizigers naar de VS alvast door de Amerikaanse douane. Dit zou een sleutelrol gespeeld hebben in de koop van Aer Lingus, schrijft Reuters.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button