fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Ryanair en easyJet breiden basis op Berlijn Schonefeld uit

Ryanair en easyJet breiden allebei hun basis op de Berlijnse luchthaven Schönefeld uit. Dit meldden beide carriers eerder deze week.

De grootste uitbreiding komt op naam van Ryanair, dat vier extra B737-800’s op de luchthaven stationeert. Het aantal toestellen komt daarmee op negen. Concurrent easyJet heeft nu negen toestellen en stationeert een tiende vliegtuig in Berlijn.

Ryanair breidt met de vier extra 737’s het aantal routes uit naar veertig. Onder ander Belfast, Sofia, Manchester, Toulouse en Belfast worden toegevoegd aan de routekaart. EasyJet voegt vier nieuwe routes toe, naar Bordeaux, Toulouse, Pristina en Catania. Het totaal aantal routes komt uit op 44. Volgens ATW Online zorgt de Britse carrier voor vierhonderd arbeidsplaatsen op het vliegveld.

Grootste luchthaven

Berlijn Schönefeld is de grootste luchthaven voor low-cost carriers, stelt  Flughafen Berlin Brandenburg de uitbater van het vliegveld. “De groei van easyJet is een grote reden voor onze groei”, laat CEO Karsten Mühlenfeld in een verklaring weten.

 

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button