AirlinesFrequente reizigerIndustrieInnovatieOnderwerp

AirAsia gaat stoelen volledige vloot vervangen

AirAsia heeft een miljoenen deal gesloten met een Britse start-up om de stoelen van de volledige vloot te gaan vervangen door lichtgewicht varianten.

Het start-up bedrijf Mirus bestaat een jaar en heeft nu een deal om tien duizenden stoelen te leveren. Minus zegt stoelen te maken die 40% lichter zijn. Dit doet het bedrijf door deels composiet materialen te gebruiken en een simpeler ontwerp te hebben. Niet alleen zijn de stoelen lichter, ze zijn ook dunner waardoor ze ruimte besparen. Bepaalde technieken komen van het Formule 1 team Caterham, dat ooit in handen was van de CEO van AirAsia.

Vernieuwing
Niet alleen de huidige vloot krijgt nieuwe stoelen, ook de 200 te leveren A320neo’s krijgen de stoelen. In totaal zal Mirus voor 312 toestellen stoelen gaan leveren. AirAsia is tevens de launch customer van Mirus.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button