fbpx
AirlinesOnderwerpen

Voorlopig geen rem op de krimp van vliegtuigstoelen

De Amerikaanse Senaat heeft een voorstel afgewezen om luchtvaartmaatschappijen te laten voldoen aan minimum eisen voor de afmetingen van vliegtuigstoelen. In het plan zou de FAA een standaard zetten voor de minimale hoeveelheid beenruimte en de stoelbreedte voor passagiers. Donderdag werd door een meerderheid het plan afgewezen.

Senaatslid Charles E. Schumer kwam met het voorstel om luchtvaartmaatschappijen te stoppen met het steeds verder verkleinen van “formaat, breedte, vulling en beenruimte” van stoelen. Door de standaard moeten maatschappijen zorgen voor “veiligheid, gezondheid en comfort” aldus Schumer.

Kleinere stoelen
Door de jaren heen zijn economy-class stoelen gekrompen van een gemiddelde breedte van 46 cm naar 42 cm. De afstand tussen de stoelen – die bepalend is voor de hoeveelheid beenruimte – is van 89 cm naar 79 cm gekrompen. De afstand die voorheen standaard was wordt tegenwoordig bij veel maatschappijen tegen betaling aangeboden.

FAA programma’s
De Senaat overweegt om de FAA reguleringen te vernieuwen tegen oktober volgend jaar. In de stukken gaat onder andere over zaken waar al lange tijd aan gewerkt wordt. Zo wordt er bijvoorbeeld vastgelegd dat er meer toegankelijkheid komt voor drones in het Amerikaanse luchtruim.

Ook zijn donderdag voorstellen gedaan over de beveiliging van luchthavens na de aanslagen is Brussel vorige maand. Zo zijn er voorstellen om het aantal ‘viper teams’ te vergroten en meer geld te steken in het trainen van politie op het voorbereiden en het handelen tijdens een terroristische aanslag.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button