AirlinesNieuwsOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing naar Iran om toestellen te verkopen

Komende week komt een senior team van Boeing aan in Iran om te praten over vliegtuig aankopen. Volgens Iraanse media zou het land 100 toestellen willen kopen.

Op de Iraanse TV werd gezegd: “The country’s flag-carrier airline Iran Air has announced in a statement that it will host Boeing for its upcoming trade talks in Tehran.” Boeing zal met officials van Iran Air en andere Iraanse maatschappijen gaan praten.

Types
Vooral 737’s voor de enorme binnenlandse markt en 777’s voor de long-haul zouden interessant zijn voor het land. In januari kocht Iran al 118 toestellen van Airbus, waaronder 12 A380’s. De deal is overigens nog steeds voorlopig en niet definitief. De Iraanse transportminister zegt wel dat de eerste toestellen in juli geleverd gaan worden.

Meer
Lees meer over de aankopen, uitbreiding en vliegvelden van Iran in ons dossier.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close