fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Speciale tulp gepresenteerd voor jarig Schiphol

Op het panoramaterras van Schiphol is vandaag een speciaal gekweekte tulp gepresenteerd om de honderdste verjaardag van de luchthaven te vieren. Up in the Sky was daarbij aanwezig.

“Schiphol past nog net niet in het rijtje kaas, molens en klompen, maar het scheelt niet veel. De luchthaven is een icoon van Nederland, en daarom presenteren we op onze honderdste verjaardag deze Schipholtulp”, aldus CEO Jos Nijhuis.

“Schiphol groeit hard. Vorig jaar kwamen hier maar liefst 58 miljoen passagiers, en in 2016 worden dat er ruim meer dan 60 miljoen. Deze groei verwezenlijken wij op een duurzame manier, en deze tulp symboliseert dat”, zo vervolgde Nijhuis.

v.l.n.r. Bart Siemerink, Jos Nijhuis en de familie Lubbe.
v.l.n.r. Bart Siemerink, Jos Nijhuis en de familie Lubbe.

Ook de directeur van de Keukenhof, Bart Siemerink, was aanwezig bij de presentatie van de tulp. Hij benadrukte hoe belangrijk Schiphol is voor de Keukenhof, en noemde zowel de luchthaven als zijn bloemenpark unieke Nederlandse iconen.

De Tulipa Schiphol van dichtbij.
De Tulipa Schiphol van dichtbij.

De tulp is ontwikkeld door de broers Michael en Ronald Lubbe uit Lisse, die de bloem Tulipa Schiphol hebben genoemd. “Wij leveren al 25 jaar de bloemen aan de luchthaven, en we hopen dat ook in de komende 100 jaar nog te mogen doen”, zo zei Michael Lubbe.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button