fbpx
AirlinesFrequente reizigersNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Codeshare Flybe en Virgin: NL-Amerika met 1 overstap

Dankzij een codeshare-overeenkomst tussen Virgin Atlantic en Flybe kunnen reizigers per 2 april 2016 vanaf Amsterdam en Rotterdam via Manchester reizen naar internationale bestemmingen zoals Orlando, Las Vegas en de Caraïben. De vluchten naar Manchester worden uitgevoerd door Flybe waarna de Nederlandse reizigers aansluitend overstappen op hun Virgin Atlantic-vlucht naar de Caribische bestemming Barbados of zes steden in de VS.

De samenwerking tussen de twee luchtvaartmaatschappijen maakt het mogelijk dat Virgin Atlantic-reizigers vanaf 18 Flybe-luchthavens in Groot-Brittannië en Europa, kunnen overstappen op hun Virgin Atlantic-vlucht vanaf Manchester, Glasgow en London Gatwick.

De samenwerking biedt verschillende voordelen voor klanten; vluchten van Flybe en Virgin Atlantic sluiten nu op elkaar aan. Hierdoor kunnen klanten direct hun bagage inchecken tot aan hun eindbestemming. Daarnaast heeft Virgin Atlantic bevestigd dat in de zomer van 2017 twee nieuwe vliegroutes worden geopend vanaf Manchester Airport met vluchten naar Boston en San Francisco. Het is voor het eerst dat San Francisco rechtstreeks verbonden is met Manchester Airport. Het A330 vliegtuig zal op beide lijnen vliegen.

Erik Varwijk, Executive Vice President Commercial bij Virgin Atlantic vertelt: “Onze samenwerking met Flybe biedt ons een geweldige kans om klanten te bereiken die vanuit belangrijke steden in Groot-Brittannië en Europa de oceaan willen oversteken. We verheugen ons erop om makkelijke verbindingen aan te bieden naar onze populairste bestemmingen zoals de Caraïbische eilanden Barbados en St. Lucia en de Amerikaanse steden Orlando en Las Vegas.”

“We zijn erg trots dat we onze klanten in Groot-Brittannië en Europa nu zo’n mooie selectie nieuwe, verre reisbestemmingen kunnen aanbieden door onze samenwerking met Virgin Atlantic,” voegt Vincent Hodder toe, Chief Revenue Officer bij Flybe. “Het versterkt onze visie om één service te bieden die de hele wereld ontsluit, waarbij Flybe-passagiers die vliegen vanaf hun lokale regionale luchthaven via Glasgow en London Gatwick naadloos kunnen overstappen op aansluitende vluchten naar gewilde bestemmingen zoals Barbados, Orlando, Havana en Las Vegas.”

Bestemmingen
Vanuit Amsterdam en Rotterdam kan via Manchester gevlogen worden naar: TL (Atlanta), BGI (Barbados), MCO (Orlando), LAS (Las Vegas), BOS (Boston, vanaf maart 2017), SFO (San Francisco, vanaf maart 2017) en JFK (New York, uitgevoerd door Delta).

Boeken doe je via Virgin Atlantic.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button