fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Richard Branson overweegt opvolger Virgin America te beginnen

Virgin America-oprichter Richard Branson overweegt een opvolger voor de Amerikaanse carrier op te zetten. Dit zegt hij in gesprek met een reismagazine, meldt ch-aviation.

Tegenover reismagazine Condé Nast zegt de Brit dat hij Virgin niet wil laten verdwijnen uit de Amerikaanse lucht. “Mensen houden van Virgin met een passie die sinds het begin van de luchtvaart niet meer bestaan heeft. Dat laat ik niet verloren gaan.” Branson wil daar zelfs een nieuwe binnenlandse airline voor opzetten.

Branson richtte Virgin America in 2004 op, als tegengeluid tegen de maatschappijen die toen de dienst uitmaakten. Hoewel Virgin rap groeide en bij de verkoop de zesde maatschappij van de VS was, bleef de toekomst ongewis. Branson wilde de maatschappij niet verkopen, omdat hij geloofde van Virgin één van de grootste maatschappijen van de VS te kunnen maken.

Toen de verkoop één van de weinige opties bleek te zijn, liet de Brit weten dat hij liever niet JetBlue als koper zag. “Als de maatschappij verkocht moest worden, moest ze naar een maatschappij die het merk Virgin zou behouden”, zegt Branson. Alaska Airlines voldeed daarbij iets beter aan Branson’s gevoel.

De maatschappij uit Seattle betaalt ongeveer 2,6 miljard dollar voor Virgin. De Amerikaanse overheid en de aandeelhouders van Virgin moeten de deal nog wel goedkeuren.

 

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button