AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsOnderwerp

Dijksma wil maatschappijen desnoods naar Lelystad dwingen

Staatssecretaris Sharon Dijksma van infrastructuur en milieu kan luchtvaartmaatschappij dwingen om hun activiteiten naar Lelystad te verplaatsen. Dit schrijft het Parool.

De Lelystadse luchthaven moet in 2018 open gaan voor commerciële vluchten. Tot nu toe lijken maatschappijen nog niet in de rij te staan om naar Flevoland te verhuizen. De groei van Lelystad is een belangrijke voorwaarde om meer ruimte op Schiphol te creëren. Op Lelystad komt op termijn ruimte voor 45.000 vluchten per jaar.

Staatssecretaris Dijksma stelt volgens het Parool dat het in eerste instantie aan de Schiphol Group is om maatschappijen te stimuleren om de overstap te maken. Alleen bij uiterste noodzaak, als maatschappijen echt niet willen, kan Dijksma hen dwingen met een formele overheidsmaatregel, stelt het Parool. Volgens de krant wordt die maatregel nog ontwikkeld. Door maatschappijen te dwingen naar Lelystad te verhuizen, komt er op Schiphol meer ruimte vrij voor verbindingen.

Onderhandelingen
Schiphol-CEO Jos Nijhuis zei in een eerder stadium dat er met maatschappijen onderhandeld wordt om de overstap naar Lelystad te maken. Onder andere Ryanair zou geïnteresseerd zijn, stelde Nijhuis. De Spaanse low-cost carrier Vueling liet in ieder geval weten geen heil te zien in de polderluchthaven.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button