fbpx
AirlinesBestellingenFrequente reizigersNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Emirates bestelt extra A380’s

Emirates bestelt twee extra A380’s bij Airbus. Dit meldt Reuters. Met de twee extra toestellen heeft de golfmaatschappij nu 67 A380’s in bestelling staan.

De aankoop van twee nieuwe A380’s werd vorige week bekend gemaakt door Airbus. Wie de klant was, werd toen nog niet vrijgegeven. Reuters meldt nu dat de grootste gebruiker van het type, nog twee toestellen aan de vloot toevoegt. Die bestaat op dit moment uit 75 A380’s.
Bij Airbus staan nog wel 67 toestellen in bestelling. De levering van de extra toestellen is voorzien voor het laatste kwartaal van 2017.

Opvallend
Dat Emirates extra A380’s besteld heeft, is opvallend. De maatschappij is een groot voorstander van een mogelijke A380neo. Over de ontwikkeling van een nieuwe variant wordt al langere tijd gesproken, Emirates is daarbij de grote aanjager.

Begin maart liet John Leahy, Airbus’ verkoopchef, nog weten dat een ‘neo’ er voorlopig niet komt omdat Emirates daar niet klaar voor zou zijn.

De maatschappij zou tegen de capaciteitsgrenzen op Dubai International Airport schuren. De andere luchthaven in Dubai, Al Maktoum (DWC), wordt op dit moment uitgebreid. Als de uitbreiding afgerond is, wil Emirates naar die luchthaven verhuizen. Dat wordt echter pas in 2027 verwacht.

Vervanging
Emirates-topman Tim Clark liet in 2013 nog weten dat de A380’s na ongeveer twaalf jaar vervangen moeten worden. Het oudste toestel komt uit 2008 en is in 2017 dus nog geen tien jaar oud.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button