fbpx
AirlinesLiefhebberNieuwsOnderwerpen

Singapore Airlines neemt eerste vrouwelijke piloten aan

Singapore Airlines neemt voor het eerst vrouwelijke piloten aan. Twee vrouwen zijn in augustus vorig jaar toegelaten tot de opleiding bij de maatschappij, meldt de Singaporese krant Strait Times.

Singapore is waarschijnlijk één van de laatste grote carriers, zo niet de laatste maatschappij die vrouwen toelaat in de cockpit. Volgens de Strait Times heeft de maatschappij niet vastgelegd hoeveel vrouwelijke piloten er aangenomen moeten worden. “We nemen de persoon aan die het best gekwalificeerd is”, aldus een woordvoerder tegenover de krant. Waarom de maatschappij nu pas vrouwelijke piloten in dienst neemt, is niet duidelijk.

SIA heeft ongeveer tweeduizend piloten in dienst, waarvan er slechts twee vrouwen zijn. Ook bij andere Singaporese carriers als Scoot en SilkAir is de cockpit vooral een mannendomein: slechts één procent van de piloten is vrouw.

Een anonieme piloot van Singapore Airlines verklaart tegenover de krant dat de opleiding erg duur is en dat de piloten daarom eigenlijk altijd moeten kunnen vliegen. “Dat kan niet als vrouwen zwanger zijn, dan moeten ze een jaar of nog langer aan de grond blijven.” De president van de Singaporese pilotenbond is blij met het aannemen van vrouwelijke piloten. “De tijden zijn veranderd”, stelt hij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button