fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

12 doden bij vliegtuigcrash Papoea-Nieuw-Guinea

In Papoea-Nieuw-Guinea zijn bij een vliegtuigcrash twaalf personen om het leven gekomen volgens berichten donderdag. Het toestel, een BN-2T Islander van Sunbird Aviation, zou woensdag kort voor de landing in afgelegen gebied zijn neergestort.

Volgens de nationale omroep van Papoea-Nieuw-Guinea kreeg het vliegtuig te maken met motorproblemen tijdens de vlucht toen het ten westen van de Grote Oceaan vloog. Vervolgens raakte het vliegtuig in een duikvlucht en stortte het neer in een moeras in de buurt van de landingsbaan van Kiunga Airport, in het westen van Papoea. Daar had het toestel moeten landen.

Joe Purj, een politiecommandant zei tegen lokale media: “Gisteren hebben we een tragedie meegemaakt, een vliegtuigcrash. Een klein vliegtuig, dat uit Oksapmin kwam, crashte vlak voor de landing in het moeras, waarbij alle passagiers en de piloot omkwamen.”

Aan boord waren volgens de omroep drie kinderen, de piloot was een Australiër. Het Australische ministerie van buitenlandse zaken bevestigde dat een van hun landgenoten aan boord was van de vlucht en daarbij was omgekomen.

Verwarring
Over het dodental was in eerste instantie verwarring; het aantal slachtoffers varieerde tussen negen en twaalf. Australische media melden dat drie personen gewond raakten, maar dat zij bij aankomst in het ziekenhuis al overleden bleken te zijn.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button