fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

EasyJet viert twintig jaar samenwerking met motorbouwer CFM

EasyJet viert vandaag met motorenfabrikant CFM dat de partijen twintig jaar samenwerken. CFM levert sinds 1996 de motoren voor alle toestellen van de Britse low-cost carrier. Op dit moment heeft easyJet 502 CFM56-motoren in gebruik.

Bij de fabriek van CFM in het Franse Villaroche sprak Carolyn McCall, CEO van easyJet over “een diepe en langdurige samenwerking” tussen CFM en easyJet. De maatschappij heeft met motoren van CFM, meer dan 760 stuks, bijna vijftien miljoen vlieguren gemaakt. CFM gaat ook de LEAP-1A motoren leveren voor de A320neo’s die easyJet in gebruik zal nemen. “Als Europese vliegmaatschappij is het ook goed om een Europese motorpartner te hebben die bijdraagt aan duurzame werkgelegenheid in Frankrijk en door heel Europa”, stelt de CEO.

EasyJet_CFM_20jaar_LEAP_2_McCall

Volgens McCall profiteren de reizigers direct mee van de motoren. “Onze passagiers profiteren in heel Europa van de voordelen van deze samenwerking doordat we ze gemakkelijk en betaalbaar reizen aanbieden, terwijl we de impact van hun reizen op het milieu en de leefomgeving in de buurt van vliegvelden verminderen”, zegt ze.

Mede door de motoren hebben passagiers van easyJet een kleine ecologische voetafdruk, stelt de Britse carrier zelf. De passagiers stootten in 2013 81,05 gram CO2 per kilometer uit. Tot 2020 probeert easyJet die uitstoot nog met acht procent omlaag te krijgen.

Tevreden
Ook CFM is vanzelfsprekend tevreden met de lange samenwerking. “Het is een genoegen om hier vandaag te zijn, als vertegenwoordiger van het CFM team, bij de viering van de twintigjarige band met deze fantastische vliegtuigmaatschappij”, aldus Jean-Paul Ebanga, CEO van CFM. Hij kijkt er naar eigen zeggen naar uit om volgend jaar de motoren voor de A320neo te mogen leveren.

Vooruitzicht
De band met easyJet blijft voor CFM nog wel even bestaan; in de orderboeken staan nog 354 motoren voor de low-cost carrier genoteerd. 96 Daarvan zijn CFM56’s. Voor de A320neo, waarvan easyJet er 120 besteld heeft, worden 260 LEAP-1A motoren gebouwd. Daarnaast ligt er nog een optie voor honderd extra exemplaren van de nieuwe motor.

Up in the Sky was aanwezig en interviewde McCall over de ontwikkelingen van easyJet op Schiphol en meer.

EasyJet_CFM_20jaar_LEAP_3

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button