IndustrieLiefhebberNieuwsOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

Eerste A350-1000 geassembleerd

Airbus heeft de assemblage van de eerste A350-1000 afgerond. Het toestel met serienummer 59 rolde vrijdag uit de fabriek in Toulouse.

Deze A350-1000 is de eerste van in totaal drie toestellen die Airbus zal gebruiken om het nieuwe model te testen. Er wordt verwacht dat de 1000 aan het eind van dit jaar voor het eerst zal vliegen, waarna de leveringen aan klanten in midden 2017 kunnen beginnen.

De A350-1000 is tot nu toe 181 keer besteld. Het toestel biedt plaats aan 366 passagiers in een configuratie met drie klassen, en is daarmee voorlopig het grootste model in de A350-lijn. Qatar Airways is de launch customer.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close