IndustrieInnovatieMilitairOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Tijdige levering Boeing KC-46A tankervliegtuigen ‘nog een hele uitdaging’

Boeing moet alle zeilen bijzetten om een geplande levering van 18 KC-46A tankervliegtuigen aan de Amerikaanse luchtmacht op tijd te kunnen leveren. Dat schrijft het Government Accountability Office (GAO) in een rapport aan het Amerikaanse Congress.

Volgens het GAO (het Amerikaanse equivalent van de Algemene Rekenkamer, red.) gaat het moeilijk worden om de deadline van augustus 2017 te halen. Boeing zou de eerste testvluchten met het toestel al deze maand houden, maar door problemen met onder meer de bedrading en de tankinstallatie van het vliegtuig, zijn die vluchten uitgesteld tot mei 2017.

“Testers denken dat de tijdlijn van Boeing erg optimistisch is en dat de bouwer niet alle benodigde toestellen op tijd af heeft om het testprogramma te kunnen voltooien.” Het testprogramma van de KC-46A bestaat uit ruim 700 onderdelen, Boeing heeft tot en met januari van dit jaar 114 onderdelen kunnen afvinken.

Boeing is wel optimistisch en houdt vol de deadline te halen. In een reactie aan AIN laat de bouwer weten nog steeds de deadline van augustus 2017 te halen. “We boeken progressie in het testen en de bouw van de vliegtuigen en we zijn ervan overtuigd dat we de juiste stappen zetten om het contract met de Amerikaanse Luchtmacht te eren.”

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button