AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpProfessional

Wrakstukken Mozambique “bijna zeker” van MH370

De wrakstukken die in december en februari gevonden werden langs de kust van Mozambique zijn bijna zeker afkomstig van vlucht MH370. Dit meldt het Australische onderzoeksteam. Dat de onderdelen van een Boeing 777 zijn, werd al eerder bevestigd.

De onderdelen, een deel van de rechter horizontal stabilizer en een deel van één van de flaps, zijn in Australië onderzocht. De onderzoekers zijn er bijna zeker van dat de onderdelen van MH370 afkomstig zijn.

De zogeheten flap track fairing werd in februari in Mozambique gevonden. In het onderdeel is een code gestanst. De kleur en het lettertype van die code bevestigen volgens de ATSB dat Malaysia Airlines het onderdeel heeft overgeschilderd. De bewuste 777 van Malayia Airlines heeft ook een schilderbeurt gehad.

(c) ATSB/Boeing
(c) ATSB/Boeing

De horizontal stabilizer wordt door het onderzoeksteam ook gelinkt aan Malaysia doordat de woorden ‘NO STEP’ opnieuw geschilderd zijn.

(c) ATSB/Boeing
(c) ATSB/Boeing

De onderdelen worden nu naar Kuala Lumpur gebracht waar een definitief uitsluitsel gegeven moet worden.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close