fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpenProfessional

Airbus opent trainingscentrum voor 10.000 piloten

Airbus heeft gisteren in Singapore een nieuw trainingscentrum geopend voor piloten. In het centrum, uitgerust met acht onder ander full-flight simulatoren is plaats voor meer dan 10.000 piloten per jaar.

Azië zal te maken krijgen met een pilotentekort door de enorme groei van het luchtvervoer, voorspellen vliegtuigbouwers. Airbus verwacht dat er in de komende twintig jaar zo’n 200.000 nieuwe piloten nodig zijn. “Wij geloven dat er zo’n 200.000 piloten nodig zijn op dit gebied, terwijl er in de komende twintig jaren slechts 65.000 beschikbaar zijn,” aldus Fabrice Bregier, CEO van Airbus. Vorig jaar waarschuwde Boeing al voor een vraag naar 226.000 nieuwe piloten voor de komende twintig jaar, het hoogste aantal ter wereld.

Om aan de benodigde piloten te komen hebben Airbus en Singapore Airlines het opleidingscentrum in Singapore geopend. Het Airbus Asia Training Centre is het grootste centrum van Airbus, dat soortgelijke faciliteiten heeft in Toulouse, Miami en Beijing.

“Er is een gebrek aan goed opgeleide piloten en dit wordt veroorzaakt door de groei van de Aziatische regio. In plaats van piloten naar Frankrijk of Amerika te sturen is heel veel efficiënter om deze in het centrum van China zelf op te leiden,” aldus Brégier.

De economische groei in zuidoost-Azië heeft het inkomensniveau verhoogd. China rapporteerde in de eerste drie maanden van 2016 een groei van 1,1 procent van het bruto nationaal product. Door de toenemende welvaart neemt ook het de vraag naar vliegtuigen en vluchten toe.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button