fbpx
MilitairNieuwsOnderwerpenProfessional

Bezuinigingen: merendeel vliegtuigen korps mariniers VS aan de grond

Zeventig procent van de vliegtuigen van het Amerikaanse korps mariniers staat aan de grond. Volgens Aerotime komt dit door bezuinigingen bij het elitekorps.

De gevechten van de VS tegen terreur in Afghanistan, Irak en tegen IS hebben het land veel geld gekost. Daarnaast is het budget van het korps teruggelopen van $691 miljard in 2010 naar $560 miljard in 2015. Door de vermindering van het budget is er geen geld om reserveonderdelen te kopen en de toestellen te onderhouden.

Op dit moment is het korps mariniers in het bezit van 276 F-18 Hornet straaljagers waarvan maar één derde (92 stuks) vliegwaardig is. Daarnaast bezit het korps 147 CH-53E Super Stallion helikopters waarvan er maar 42 mogen vliegen. Door het gebrek aan vliegtuigen hebben de piloten minder tijd om te vliegen. Zo vliegt een piloot van de Marines nu maar vier uur per 30 dagen waar dat normaal gesproken 25 uur per dertig dagen is.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button