fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

Malaysia eerder met retro-747 naar Londen Heathrow

Malaysia Airlines zet de Boeing 747-400 eerder in tussen Kuala Lumpur en Londen Heathrow. Het toestel voert vanaf 1 juni al dagelijks een vlucht uit, meldt Airlineroute.net.

De 747-400 wordt door de maatschappij uit de mottenballen gehaald omdat de A380-vloot dit jaar voor onderhoud moet. De Airbussen worden alleen ingezet op de route Kuala Lumpur-Londen. Om ervoor te zorgen dat er toch drie vluchten naar Londen Heathrow uitgevoerd kunnen worden, wordt de 747 ingezet. Het toestel, geregistreerd als 9M-MPP, is gebouwd in 2002 en vliegt sindsdien voor Malaysia.

Tussen 1 juni en 27 juni wordt het toestel iedere maandag en woensdag ingezet op vlucht MH004. Om 09:50 uur is de take-off vanaf Kuala Lumpur waarna het toestel om 16:35 Britse tijd uur op Heathrow is. De terugvlucht (MH001) is om 21:45 uur tot 17:50 uur (+1). Op andere dagen voert een A380 de route uit. Ook de tweede dagelijkse vlucht wordt door een A380 uitgevoerd. Aan boord van de 747 gaan 12 mensen in first class 39 in business en 302 in economy-class.

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button