fbpx
BestellingenMilitairNieuwsOnderwerpenProfessional

VS geeft groen licht voor verkoop 60 fighters

De Amerikaanse regering keurt naar verwachting komende week de levering van gevechtsvliegtuigen aan Qatar en Koeweit goed. De twee leveringen van zestig toestellen hebben een totale waarde van 7 miljard dollar. Dit meldt Reuters op basis van twee anonieme bronnen in de regering.

De deals bestaan uit vliegtuigen van Boeing die bestemd voor de legers van Qatar en Koeweit. Qatar betaalt voor 36 F-15’s bijna 4 miljard dollar en de levering van 24 F/A-18E/F’s Super Hornets aan Koeweit is goed voor bijna 3 miljard dollar.

De orders waren al langer geplaatst, maar werden tegengehouden door Israël. Dit land was bang dat de vliegtuigen in verkeerde handen zouden kunnen vallen.

Het Pentagon en het Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben nu de order ondertekend. Volgens de bronnen van Reuters moeten nu alleen de National Security Council en het Witte Huis nog toestemming geven.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Quint Koops

Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds een aantal jaar doet hij in zijn vrije tijd onder andere aan zweefvliegen. Op het moment studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Back to top button