fbpx
MilitairNieuwsOnderwerpenProfessional

Amerikaanse regering wil productie F-22 weer opstarten

Het Amerikaanse huis van afgevaardigden wil dat de Air Force onderzoekt of de productie van de F-22 Raptor weer opgestart kan worden. Dit meldt Defensenews.com.

De productielijn ging vijf jaar geleden dicht, op bevel van de toenmalige minister van Defensie. Op dat moment waren er 187 toestellen gebouwd, terwijl er in eerste instantie op 749 vliegtuigen gerekend was. Het Congress gaf eerder al aan de lijn weer op te willen starten omdat de Russische en Chinese luchtmacht qua technologie inloopt op die van de VS. Ook is er meer vraag naar multi-role vliegtuigen zoals de Raptor.

De regering wil nu dat er onderzocht wordt hoeveel het kost om minimaal 194 nieuwe Raptors te produceren. In 2008 werd dit bedrag geschat op 17 miljard dollar. Voor 1 januari 2017 moet er een onderzoeksrapport liggen.

Air Force
Het voorgenomen besluit van de regering om een onderzoek op te starten staat lijnrecht tegenover de mening van de Amerikaanse luchtmacht. Zij gaven in februari aan geen behoefte te hebben aan nieuwe Raptors. De toestellen zouden te duur zijn en de Air Force wil liever de nieuwere generatie toestellen in gebruik nemen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button