fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpenProfessional

Etihad niet geïnteresseerd in Air Malta

Etihad neemt geen aandeel in Air Malta. De carrier uit Abu Dhabi heeft geen interesse in de maatschappij, meldt Aero Telegraph.

Over een samenwerking gingen al een tijdje geruchten. De Times of Malta meldde eind 2015 dat Etihad geïnteresseerd zou zijn in Air Malta. De carrier zoekt een partner om weer winstgevend te worden. Etihad werd al snel genoemd als mogelijke reddingsboei. Tegenover Aero Telegraph wijst de maatschappij die geruchten nu resoluut van de hand. De geruchten zijn “categorisch onwaar”, stelt Etihad.

Bronnen in de Maltese luchtvaart meldden in december nog dat een deal tussen beide maatschappijen bijna rond was en dat er nog over details onderhandeld werd. Etihad zou een minderheidsaandeel krijgen, maar zou wel behoorlijk investeren en een “totale verandering” doorvoeren ten opzichte van hoe Air Malta nu werkt.

De golfmaatschappij hanteerde een soortgelijke werkwijze eerder bij Airberlin en Alitalia: in beide maatschappijen heeft Etihad minderheidsbelangen en werd ook fors geïnvesteerd.

Bestel nu een unieke aviationtag van de Super Guppy!

Deze vliegende 'goudvis' is met haar rijke geschiedenis een unicum in de luchtvaart.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button