AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpProfessional

Etihad niet geïnteresseerd in Air Malta

Etihad neemt geen aandeel in Air Malta. De carrier uit Abu Dhabi heeft geen interesse in de maatschappij, meldt Aero Telegraph.

Over een samenwerking gingen al een tijdje geruchten. De Times of Malta meldde eind 2015 dat Etihad geïnteresseerd zou zijn in Air Malta. De carrier zoekt een partner om weer winstgevend te worden. Etihad werd al snel genoemd als mogelijke reddingsboei. Tegenover Aero Telegraph wijst de maatschappij die geruchten nu resoluut van de hand. De geruchten zijn “categorisch onwaar”, stelt Etihad.

Bronnen in de Maltese luchtvaart meldden in december nog dat een deal tussen beide maatschappijen bijna rond was en dat er nog over details onderhandeld werd. Etihad zou een minderheidsaandeel krijgen, maar zou wel behoorlijk investeren en een “totale verandering” doorvoeren ten opzichte van hoe Air Malta nu werkt.

De golfmaatschappij hanteerde een soortgelijke werkwijze eerder bij Airberlin en Alitalia: in beide maatschappijen heeft Etihad minderheidsbelangen en werd ook fors geïnvesteerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/