AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

Oprichter easyJet tegen overname van Monarch Airlines

EasyJet oprichter Stelios Haji-Ioannou is tegen een overname van Monarch Airlines door easyJet. Dit heeft hij aan Reuters laten weten nadat verschillende media schreven dat easyJet geïnteresseerd zou zijn in Monarch Airlines.

Stelios richtte de airline in 1995 op. In 2010 verliet hij het bestuur, maar bleef nog wel aandeelhouder met 34 procent van de aandelen. Met deze grote hoeveelheid aandelen heeft hij een belangrijke stem. Hij is ook eigenaar van de easyGroup, waar easyJet deel van uit maakt.

In een e-mail aan Reuters schrijft Stelios: “vanuit mijn persoonlijke perspectief als een aandeelhouder moet easyJet niet aan overnames moet doen”. Daarbij stelt hij dat de waarde van aandelen zal afnemen door een overname. Daaraan voegt hij nog toe dat hij tegelijkertijd als eigenaar van de easyGroup wel zal profiteren van een overname, omdat de winst van easyJet dan toeneemt waardoor het winstaandeel van de easyGroup toeneemt.

De Britse vliegtuigmaatschappij Monarch Airlines werd in oktober 2014 overgenomen door Greybull Capital en staat sinds maart te koop. Naast easyJet zijn ook de Chinese HNA Group, Norwegian Air Shuttle, Air Berlin, TUI en Thomas Cook Group genoemd als geïnteresseerden.

Tags

Quint Koops

Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds een aantal jaar doet hij in zijn vrije tijd onder andere aan zweefvliegen. Op het moment studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Back to top button