fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Ryanair voedt Norwegian met passagiers

Ryanair en Norwegian hebben een principeovereenkomst gesloten over de overstappers tussen de maatschappijen. Dat zegt CEO van Ryanair Michael O’Leary in de Ierse krant The Independent.

De maatschappijen testen nu op Londen Gatwick of de overeenkomst werkt. Als beide partijen tevreden zijn zal er een definitief akkoord komen voor meer luchthavens. Er zou onder meer worden gekeken naar Cork, Dublin en Kopenhagen Kastrup. Vanuit Gatwick vliegt Norwegian op een aantal bestemmingen in de VS.

Gatwick
De test wordt nu op Gatwick uitgevoerd. Ryanair vliegt vanaf daar naar Alicante, Belfast, Cork, Dublin, Kaunas, Sevilla en Shannon. Norwegian’s long-haul vluchten gaan onder andere naar Boston, Fort Lauderdale, Los Angeles, New York JFK, Oakland, Orlando, en San Juan Luis Muñoz Marin.

Legacy Carriers
Het is een belangrijke stap voor Ryanair dat, als dit werkt, een verkoopverhaal heeft voor andere maatschappijen. Ryanair probeert al langer met grote maatschappijen als Lufthansa af te spreken dat passagiers van de Lufthansa long-haul vluchten over kunnen stappen op Ryanair om zo naar en vanuit meer plekken in Europa te kunnen komen. TAP lijkt de volgende partij te zijn waar een dergelijke afspraak mee gemaakt gaat worden.

Norwegian
Norwegian kreeg deze week toestemming van de VS om met een Ierse dochter vluchten naar de VS uit te gaan voeren. De eerste vlucht zal van Cork naar Boston gaan met een 737. Over de toestemming was veel te doen. Omdat de Norwegian dochter een Ierse licentie krijgt, kan het vanuit de hele EU gaan vliegen. Veel partijen zijn daar tegen.

Ryanair
De budgetcarrier lijkt sinds kort vol in te zetten op overstappers. Binnen het eigen netwerk wordt nu een test gedaan om één ticket te verkopen ondanks een overstap. De koffer wordt dan naar het volgende vliegtuig verplaatst. Dat hoeft de passagier niet meer zelf te doen.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button