fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Swiss zet CS100 vanaf 15 juli in

Swiss voert op 15 juli de eerste commerciële vlucht uit met de CS100. Die gaat van Zürich naar Parijs. Eerder zou Londen City nog de eerste bestemming worden, maar de luchthaven in Britse hoofdstad moet nu tot 2017 wachten, meldt AeroTelegraph.

Swiss is de launch-customer van het teostel en neemt in juni het eerste exemplaar in ontvangst. De eerste vlucht vertrekt vrijdag 15 juli rond 12.30 uur naar parijs Charles de Gaulle. Na Parijs worden ook Manchester, Praag en Boedapest toegevoegd als bestemmingen. In augustus worden ook Brussel en Warschau toegevoegd. Daarna volgen onder andere Stuttgart, Hannover en Boekarest.

Londen City zou de eerste bestemming worden, maar wordt nu pas vanaf het eerste kwartaal van 2017 bedient. De CS100 vervangt bij SWISS de Avro RJ-100. De carrier heeft dertig exemplaren van het Canadese toestel besteld.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button