AirlinesLiefhebberNieuwsOnderwerp

Vrachtmaatschappij zet DC-10’s uit 1975 in

De Canadese vrachtmaatschappij KF Cargo is op 15 april opnieuw begonnen met het inzetten van twee DC-10’s uit 1975. Deze vliegtuigen zullen gebruikt worden om vluchten uit te voeren tussen Miami en verschillende bestemmingen in Zuid-Amerika. Dit melden diverse media.

De toestellen zullen volgens Air Cargo News drie keer per week tussen Miami en Bogota gaan vliegen en tussen Miami, Caracas en Lima. Volgens STAT Trade Times bevonden zich aan boord van de eerste vlucht duizenden bloemen voor moederdag.

KF Cargo is een vrachtmaatschappij en is een dochterbedrijf van KF Aerospace. De hub van de airline zit op Kelowna International Airport, bij de stad Kelowna in Canada. De twee DC-10’s die gebruikt worden voor de vluchten van Miami waren eind maart nog buiten gebruik gesteld, nadat een hub op Toronto Pearson gesloten werd. Volgens het bedrijf was “vliegen van deze luchthaven niet rendabel, omdat er te veel vrachtcapaciteit was en omdat er weinig plek was voor all-cargo carriers”.

De McDonnell Douglas DC-10 is een driemotorig verkeersvliegtuig uit de jaren ’70. Wereldwijd wordt het toestel nog op grote commerciële schaal gebruikt door FedEx en op kleine schaal door enkele kleine operators in Verenigde Staten en Zuid-Amerika. In de Amerikaanse en Nederlandse luchtmacht worden doorontwikkelde DC-10’s gebruikt als tankvliegtuig.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Quint Koops

Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds een aantal jaar doet hij in zijn vrije tijd onder andere aan zweefvliegen. Op het moment studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/