fbpx
OnderwerpenVeiligheid

Thailand vraagt om Britse hulp veiligheidsverbetering

De Thaise luchtvaartautoriteiten hebben de Britse luchtvaartautoriteit gevraagd om hen te helpen om de veiligheid van de Thaise luchtvaart weer op orde te krijgen. Dit meldt een Britse luchtvaartwebsite.

De veiligheid in Thailand is al langer een punt van zorg, voor zowel de luchtvaartautoriteit als buitenlandse -en internationale organisaties. Onder andere de FAA en ICAO hebben al meermaals hun zorg uitgesproken. De Britse Civil Aviation Authority International (CAAi) gaat de Thaise collega’s trainen om veiligheidsaudits uit te kunnen voeren. Ongeveer tien Britse experts zullen in mei naar Thailand reizen.

“We zijn heel toegewijd om de Thaise autoriteiten te helpen. In 2014 reisden bijna 600.000 passagiers vanuit Thailand naar Groot-Brittannië. Als we samen werken, kunnen we het toezicht op de Thaise luchtvaart verbeteren”, stelde Maria Rueda, directeur van de CAAi.

In Thailand is de luchtvaartautoriteit de handhaver, maar tegelijkertijd ook de eigenaar van de grootste luchthavens van het land, waaronder die van Bangkok. Er zijn plannen om die twee rollen los te koppelen.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button