fbpx
OnderwerpenProfessional

Jet Airways wil 400 piloten aannemen

De komende anderhalf jaar moeten er 400 nieuwe piloten instromen bij het Indiase Jet Airways.

Jet Airways zegt dat met een binnenlandse groei van meer dan 20% de B737’s meer ingezet zullen gaan worden. Daar zijn op korte termijn meer vliegers voor nodig.

Jet heeft de afgelopen tijd veel piloten naar het snel groeiende IndiGo en de golfmaatschappijen zien gaan. Om een verdere uittocht tegen te gaan zijn de lonen met 10% verhoogd. Momenteel zijn er 1600 piloten die op de vier type toestellen in de vloot vliegen. De vloot bestaat uit turboprops, B737’s, A330’s en B777’s.

Jet eist dat alle nieuwe piloten een Indiaas paspoort hebben. Eind dit jaar moeten er 300 nieuwe piloten voor de single aisle vloot zijn. Komend jaar zullen er nog eens 100 volgen. Ook zullen 100 huidige co-piloten doorstromen naar een captain-functie.

Het hoofd HRM zegt hierover: “We are hiring more pilots to be able to optimally utilize our aircraft and increase their productivity . The additional manpower will help us continue to offer the best possible work-life balance to our valuable employees.”

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button