fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Norwegian: levering A320neo’s met 2 tot 3 maanden vertraagd

De levering van de eerste A320neo aan Norwegian is met twee tot drie maanden vertraagd vanwege aanvullende tests met de Pratt & Whitney motoren, dat zei de topman van Norwegian, Bjorn Kjos. “De A320neo heeft wat kinderziektes, maar we werken er met Pratt & Whitney aan om de problemen op te lossen”, aldus een woordvoerder van Airbus. “We zijn steeds in overleg met onze klanten en we verwachten dat we de problemen medio dit jaar opgelost hebben”.

“De motoren van de nieuwe Airbus toestellen vragen om extra tests. Zo gaat het bijna altijd als nieuwe toestellen worden ontwikkeld. De volledige oplevering is vertraagd.” verklaarde Kjos.

Levering
Norwegian heeft 100 A320neo’s besteld en de eerste vier worden volgens planning dit jaar geleverd. Volgend jaar verwacht de maatschappij acht te ontvangen, de overige toestellen worden in de jaren erna in gebruik genomen.

Long-haul
Momenteel vliegt Norwegian voor eigen routes met Boeing 737-800 toestellen en worden vaak Airbus vliegtuigen geleased aan andere maatschappijen. De focus van de maatschappij ligt voor de komende jaren op de long-haul markt met onder andere meer trans-Atlantische routes. Voor deze routes heeft de maatschappij Boeing 787’s aangeschaft en nog dertig zijn besteld.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button