fbpx
AirlinesBusiness JetsGeneral aviationOnderwerpen

Tweede Premium Class Airbus A319 voor Qatar Executive

Qatar Airways schaft voor dochteronderneming Qatar Executive een tweede all-Premium Class Airbus A319 aan. Het toestel wordt ingezet op routes naar Ta’if, Jeddah en Medina, zodat reizigers in stijl de heilige pelgrimstocht naar Mekka kunnen maken.

Qatar Executive laat weten dat het vliegtuig als charter ingezet kan worden voor onder andere grote families of andere groepen. “We zijn erg verheugd dat we onze gewaardeerde clientèle nog beter van dienst kunnen zijn,” zegt Qatar Airways Group CEO Akbar al Baker. Na de heilige maand van de Ramadan wordt het toestel ook op andere routes ingezet.

De A319 is onderdeel van een vloot van twaalf luxe toestellen. Naast de twee A319’s heeft Qatar Executive nog vier Bombardier Global 5000 toestellen, een Global XRS, drie Challenger 605-toestellen en twee Gulfstream G650ER’s. De Premium Class A319 biedt plaats aan 40 inzittenden. Het toestel is ingedeeld in twee rijen van 2 stoelen, die van alle luxe voorzien zijn.

All premium Economy Qatar A319
All premium Economy Qatar A319
Qatar A319
Qatar A319

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button