Frequente reizigerNieuwsOnderwerpVliegvelden

Franse verkeersleiders Orly staken donderdag

De Franse luchtverkeersleiders gaan staken als onderdeel van een grotere stakingsactie uitgeroepen door diverse bonden, waaronder die van de spoorwegen. Zover nu bekend is het een sympathie-staking van de verkeersleiders met de werknemers van de spoorwegen die voor hoger loon staken.

Op Parijs Orly zullen aanstaande donderdag vanaf 04:00 UTC 20% minder vluchten gaan. Eén op de vijf vluchten zal moeten worden geschrapt zegt de bond van verkeersleiders. Dit duurt tot vrijdagochtend 04:00 UTC. Alle binnenlandse vluchten en vluchten naar Corsica zullen niet leiden onder de staking.

Wat het precies betekent voor het luchtverkeer zal morgen duidelijk worden. Vanuit Nederland vliegt Transavia op de luchthaven.

Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.

Gerelateerde artikelen

Back to top button