fbpx
Business JetsGeneral aviationOnderwerpen

Nieuwe vergelijkingssite vindt goedkope zakenvluchten

Voor mensen die die wel eens met een privéjet zou willen vliegen maar het niet kunnen betalen is er sinds deze week de vergelijkingssite Stratajet. Deze Britse website biedt goedkope zaken vluchten, soms zelfs goedkoper dan reguliere lijnvluchten.

Mensen kunnen op de website zoeken naar privévluchten en in tegenstelling tot andere sites, wacht je niet op een voorstel van de operator, maar is de prijs al vastgesteld en kun je boeken.

Stratajet werkt volgens Business Insider op dit moment met 78 Europese operators en heeft toegang tot 378 vliegtuigen. Dat het bedrijf de vluchten relatief goedkoop kan aanbieden, komt volgens oprichter en eigenaar John Nicol, doordat ze vluchten aanbieden die normaal leeg zouden zijn.

Stratajet is al vijf jaar bezig, maar op 22 april is de website officieel gelanceerd. “Het duurde twee jaar om de algoritmes uit te vinden en te bouwen en vervolgens nog eens twee jaar om ze te verbeteren,” verklaarde Nicol. Het bedrijf startte met zes medewerkers en is inmiddels uitgegroeid tot 40.

“Mijn doel is om de privé luchtvaart dichter bij de gewone reiziger te brengen,” zegt Nicol. Soms staan er vluchten op de website die goedkoper zijn dan een reguliere lijnvlucht. Nicol verwacht dat door de vraag de prijzen zullen dalen. Stratajet is nu alleen voor Europese vluchten, maar het bedrijf wil binnen een paar maanden de Amerikaanse markt op.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button