fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

SriLankan Airlines halveert order voor A350’s

SriLankan Airlines neemt minder A350’s af bij Airbus. De minister-president van Sri Lanka heeft de verlieslijdende maatschappij opgedragen om van vier toestellen af te zien, schrijft Reuters.

De maatschappij had bij Airbus acht A350’s besteld. Van minister-president Ranil Wickremesinghe mag SriLankan nog wel vier toestellen afnemen die al gebouwd worden. “We hebben SriLankan opgedragen om af te zien van de vier toestellen die nog niet gebouwd worden”, aldus Wickremesinghe.

Staatsmaatschappij SriLankan verkeert in grote financiële problemen en staat onder verscherpt toezicht van de regering. “Als het zo doorgaat, stort SriLankan in. Dat kunnen we niet laten gebeuren. We moeten een nieuwe partner zoeken voor de maatschappij”, zegt de minister-president. Volgens Reuters is nog niet duidelijk of SriLankan moet betalen voor het annuleren van de order.

Verliezen

De maatschappij heeft een miljoenenschuld en stapelt al sinds 2009 verlies op verlies. Plannen om het routenetwerk in te krimpen, werden geschrapt onder druk van de toeristische sector.

Volgens diverse media zou de maatschappij in gesprek zijn met een onbekende maatschappij uit de Perzische Golf over een minderheidsaandeel. Emirates had eerder een aandeel. Nadat de carrier uit Dubai het aandeel verkocht, ging het bergafwaarts met SriLankan

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button