fbpx
IncidentenOnderwerpen

BA-vlucht niet met drone gebotst

Volgens de Britse regering is een passagierstoestel van British Airways vorige week niet door een drone geraakt tijdens de afdaling naar Londen Heathrow. Patrick McLoughlin, de staatssecretaris van transport, heeft tijdens de ministerraad gezegd dat wat er gebeurde “geen drone-incident was”.

Onderzoekers van de luchtvaartautoriteiten zeiden eerder al dat ze een botsing met een drone niet konden uitsluiten, maar dat ze er ook geen bewijs voor hadden. Robert Goodwill, de minister van transport, liet daardoor vorige week al weten dat hij zo z’n twijfels had bij het incident.

Op 17 april werd een onderzoek ingesteld nadat een piloot van een A320 van British Airways, afkomstig uit Genève, melding maakte van een botsing met een voorwerp.

Volgens de Metropolitan Police vloog het toestel tijdens het incident op een hoogte van 1.700 voet (ca. 580 m) boven Richmond Park, in het zuidwesten van Londen. Aan boord waren 137 passagiers en vijf bemanningsleden. De A320 landde uiteindelijk veilig.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button